Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Α. Λούμπιτς της Germanwings – Η τελική έκθεση της ΒΕΑ

0
8

 

Ιδιώτης γιατρός είχε συστήσει στον Γερμανό συγκυβερνήτη που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings πριν από σχεδόν έναν χρόνο στις Άλπεις να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική δύο εβδομάδες πριν από την τραγωδία, όπως αποκάλυψαν Γάλλοι ερευνητές.

Σύμφωνα με τις απόψεις των εισαγγελέων, ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, που είχε ιστορικό βαριάς κατάθλιψης, κλείστηκε στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Airbus την 24η Μαρτίου 2015 στις Άλπεις, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

Κατά την παρουσίαση της τελικής τους έκθεσης οι εμπειρογνώμονες του Γραφείου Ερευνών κι Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA) επεσήμαναν ότι ο Λούμπιτς είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να συνάδουν με ένα επεισόδιο ψυχωτικής κατάθλιψης τον Δεκέμβριο του 2014 και είχε συμβουλευτεί πολλούς γιατρούς τους επόμενους μήνες, κανείς εκ των οποίων δεν είχε προειδοποιήσει τις αρχές πολιτικής αεροπορίας ή τον εργοδότη του.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς επίσης ανακάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης, που αντιμετώπιζε επιπλέον προβλήματα όρασης και ενδεχομένως φοβόταν ότι θα χάσει την εργασία του, είχε κάνει έρευνες για μεθόδους αυτοκτονίας και είχε αποκρύψει τα προβλήματά του από τον εργοδότη του.

Σύμφωνα με τη BEA κανείς από τους πιλότους που είχε συνταξιδέψει με τον Λούμπιτς, είχε διατυπώσει επίσημα την ανησυχία του για την πνευματική και διανοητική του κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here