Σοκαριστικό: Ο Σόιμπλε είχε προτείνει στον Γιώργο το Δημοψήφισμα…

0
6
Εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου υπερηφανευόταν ότι είχε αποφασίσει να κάνει δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του 2011 για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός αν θέλει ή όχι τα σκληρά μέτρα, ήρθε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και αποκάλυψε ότι εκείνος πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει στην κίνηση αυτή.
«Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος», δηλώνει τώρα σε γερμανική εφημερίδα -πράγμα που εξηγεί την ήπια αντίδραση στις Κάννες της Άνγκελα Μέρκελ. Αντίθετα, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί είχε εκραγεί και απαιτήσει το ερώτημα να είναι «Ναι ή όχι στο ευρώ» -προφανώς γιατί δεν τον είχαν ενημερώσει οι Γερμανοί για την πρωτοβουλία τους.
Αν λάβουμε υπόψιν ότι ο Σόιμπλε ήταν 100% πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ, καταλαβαίνουμε ποια θανάσιμη παγίδα είχε στήσει στην Ελλάδα. Ο απογοητευμένος λαός θα μπορούσε να ψηφίσει«Όχι στο ευρώ» με τέτοια λιτότητα και, έτσι, να πάρει όλη την ευθύνη για την επερχόμενη συντριβή του.
Το εκπληκτικό είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξέλαβε το δημοψήφισμα ως μια σπουδαία ευκαιρία να μιλήσει ο λαός. Προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός δεν υπολόγισε τίποτα. Διότι αν το ζήτημα ήταν να εκφραστεί ο λαός, θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές. Αλλά, βεβαίως, κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλεια της πρωθυπουργίας -πράγμα που προσπαθούσε να αποτρέψει με κάθε τρόπο…
Έστω και αν, τελικά, έχασε την πρωθυπουργία μέσω του δημοψηφίσματος που δεν έγινε ποτέ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here