Σουλτς: Δείξτε «κόκκινη» κάρτα στον Τσίπρα – Ψηφίστε «Ναι»

0
10
European Parliament President Martin Schultz gestures while speaking during a media conference at an EU summit in Brussels on Thursday, June 27, 2013. European Union leaders meet in Brussels ostensibly to agree on ways to find more jobs for the young, who've been disproportionately punished by years of crisis and recession. (AP Photo/Michel Euler)

Δριμεία επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπολύει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μόλις χθες το πρωί, όπως αποκαλύπτει, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να τους παρακάλεσε να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα ο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει την ελπίδα οι Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ», δείχνοντας την «κόκκινη κάρτα» στον Αλέξη Τσίπρα. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως έχει αφήσει άλλωστε και ο ίδιος να εννοηθεί τις τελευταίες μέρες. Όπως επισήμανε ο Μάρτιν Σουλτς «οι νέες εκλογές θα ήταν αναγκαστικές εάν οι έλληνες πολίτες ψηφίσουν υπέρ του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και μαζί με αυτό υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια παραιτηθεί ο Τσίπρας».

Σε περίπτωση ενός «Όχι», σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, θα σκλήραιναν πολύ τα μέτωπα και η Ελλάδα θα έπρεπε να διανύσει έναν οδυνηρό δρόμο.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέου «κουρέματος» εκτίμησε ότι  η βιωσιμότητα του χρέους είναι εξαιρετικά αμφίβολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν το εξυπηρετεί. Ο κ. Σουλτς είπε ότι αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, προηγουμένως όμως απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here