Σουλτς: Δείξτε «κόκκινη» κάρτα στον Τσίπρα – Ψηφίστε «Ναι»

Δριμεία επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπολύει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μόλις χθες το πρωί, όπως αποκαλύπτει, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να τους παρακάλεσε να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα ο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει την ελπίδα οι Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ», δείχνοντας την «κόκκινη κάρτα» στον Αλέξη Τσίπρα. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως έχει αφήσει άλλωστε και ο ίδιος να εννοηθεί τις τελευταίες μέρες. Όπως επισήμανε ο Μάρτιν Σουλτς «οι νέες εκλογές θα ήταν αναγκαστικές εάν οι έλληνες πολίτες ψηφίσουν υπέρ του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και μαζί με αυτό υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια παραιτηθεί ο Τσίπρας».

Σε περίπτωση ενός «Όχι», σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, θα σκλήραιναν πολύ τα μέτωπα και η Ελλάδα θα έπρεπε να διανύσει έναν οδυνηρό δρόμο.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέου «κουρέματος» εκτίμησε ότι  η βιωσιμότητα του χρέους είναι εξαιρετικά αμφίβολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν το εξυπηρετεί. Ο κ. Σουλτς είπε ότι αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, προηγουμένως όμως απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*