Σουλτς: Εξοργιστική και απογοητευτική η τακτική Τσίπρα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξει μέχρι την Κυριακή συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση είχε αποστείλει την τελευταία της επιστολή δύο ημέρες νωρίτερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «τότε θα είχε υπάρξει μια πιθανότητα για παράταση του προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, το Eurogroup ήταν έτοιμο να συνεχίσει τις συνομιλίες σε αυτή τη βάση: «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο και στη συνέχεια να συζητηθούν όλες οι επιλογές, περιλαμβανομένης της εξέτασης της βιωσιμότητας του χρέους», υποστήριξε.

Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse ο Σουλτς εκτίμησε ότι «είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για όσο διάστημα επικρατεί αβεβαιότητα για το πού πάει η Αθήνα».

Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριφερθεί «ξεκάθαρα και με κατανοητό τρόπο και να μην στέλνει συνεχώς νέα και συγκεχυμένα μηνύματα».

Παράλληλα ο Σουλτς χαρακτήρισε τη διαπραγματευτική τακτική του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «πολύ εξοργιστική και επίσης απογοητευτική».

Δεν μπορεί κανείς την ώρα που έχει σχεδόν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της να σταματά τις διαπραγματεύσεις επειδή δεν επιθυμεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και να αναγγέλλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημείωσε ο Σουλτς.

Παρόλα αυτά, κατέληξε ο Σουλτς, μια χρεοκοπία και μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορούν ακόμη να αποφευχθούν.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code