Σουλτς: Ο Τσίπρας «παίζει παιχνίδια»

0
11

Ότι «παίζει παιχνίδια» και καθυστερεί τις διαδικασίες, όσον αφορά στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε νέα συνέντευξή του  στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πολλές υποχωρήσεις και κατηγόρησε μερίδα της ελληνικής κυβέρνησης για ιδεολογικά «γινάτια».

Χθες, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ZDF , ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο, δεν δίστασε να εκφράσει τον εκνευρισμό που του έχει προκαλέσει η κυβέρνηση  Τσίπρα, την οποία και κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην εφημερίδα Passauer Neue Presse μίλησε, πάντως, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ ο οποίος τόνισε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν έχει μόνο οικονομική αλλά και πολιτική διάσταση.

«Αν δεν παραμείνει η χώρα στο ευρώ», ανέφερε ο κ. Κράμερ  «σε 10 χρόνια θα αναρωτιόμαστε όλοι μας γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα».

Την «υπομονή» όμως με την Ελλάδα την εξαρτά από «την ετοιμότητά της για μεταρρυθμίσεις και μείωση του επιπέδου των κοινωνικών παροχών», που είναι, όπως υποστηρίζει, υψηλότερο συγκριτικά με μια σειρά από χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα.

 

Δυσαρέσκεια κυβερνητικών στελεχών για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών που εκφράζουν πλέον δημόσια την αντίθεση τους στην παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα. Η άρνησή τους αφορά στο τρέχον πρόγραμμα και πολύ περισσότερο σε ένα τρίτο δανειακό πακέτο.

Σε εκτενές άρθρο του περιοδικού Der Spiegel υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της τελευταίας ψηφοφορίας που αφορούσε την χρονική παράταση του δευτέρου πακέτου για την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, 118 μέλη από τα 311 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών των δύο χριστιανικών κομμάτων, είχαν ονομαστικά δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ενός τρίτου πακέτου.

Σε αυτούς που αρνούνται πρόσθετη βοήθεια περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο μέλη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τα μεσαία στρώματα, στην οποία ανήκουν περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Οικονομίας Πέτερ Ράμσαουερ.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here