Σουλτς: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε ενωμένοι

0
7

 

Δηλώσεις έκανε σχετικά με το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με όσα ανήρτησε στο Twitter ο δημοσιογράφος του Der Spiegel, Mathieu Von Rohr, ο κ. Σουλτς έκανε λόγο για μία εντυπωσιακή ψηφοφορία στην Ελλάδα και σημείωσε ότι οι προτάσεις των 18 χωρών απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι Έλληνες πρέπει να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις τώρα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι δημοκρατικό να λέει «όχι» μία χώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες χώρες πρέπει να συμφωνήσουν.

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε μία ισχυρή εντολή, αλλά εξασθενεί στην Ευρώπη», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε ενωμένοι».

«Πρέπει να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα ώστε οι φτωχοί να μην πληρώσουν τον πολιτικό φανατισμό», συμπλήρωσε.

«Χρειάζονται συμβιβασμοί, η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει αδιάλλακτη στάση τις τελευταίες δύο ημέρες», ανέφερε.

Αναφορικά με την ρευστότητα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι θα απαντήσει στο αίτημα για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της ΕΚΤ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here