Σουλτς: Συνυπεύθυνος ο Σόιμπλε για το προσφυγικό στην ΕΕ

0
6

 

Ο Μάρτιν Σουλτς θεωρεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνυπεύθυνο για την απροθυμία κάποιων κρατών-μελών της ΕΕ στην προσφυγική κρίση. Του καταλογίζει μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα καθώς εκτιμά ότι η στάση σήμερα ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με την συμπεριφορά της Γερμανίας στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό DER SRIEGEL που θα κυκλοφορήσει το Σαββάτο: «Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό» και κάνει λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.

«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών», δηλώνει ο κ. Σουλτς. Ακόμα ο οποίος περιγράφει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «κόκκινο πανί» για πολλούς αλλά και ως «γυμνασιάρχη» που επιμένει στις δικές του ερμηνείες.

Παραπέμποντας εμμέσως σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε λέει ότι κάποιοι άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο ενώ για τη Γαλλία αναφέρει ότι αφενός στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αφετέρου πως η Γαλλία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here