Σουηδία: «Πέταξε» στο χώρο αποσκευών από Αιθιοπία για Στοκχόλμη

0
2

 

Κρυμμένος στο χώρο αποσκευών αεροσκάφους καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης ήταν ένας Αιθίοπας που ανακαλύφθηκε κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Αρλάντα.

Οι υπάλληλοι του προσωπικού εδάφους στο διάδρομο προσγείωσης έμειναν άφωνοι όταν είδαν τον κρυμμένο άνδρα, όπου προφανώς είχε παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης κι οποίος ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, όπως δήλωσαν πηγές της αστυνομίας.

«Το προσωπικό του αεροδρομίου της Αρλάντα βρήκε έναν άνδρα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο σε μια πτήση που είχε φθάσει από την Αιθιοπία. Ο άνδρας παρελήφθη από τις αρχές, είναι ζωντανός και ζήτησε άσυλο στη Σουηδία» επισημαίνεται σε μία ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο χώρος των αποσκευών των αεροσκαφών βρίσκεται συχνά υπό σταθερή πίεση και η θερμοκρασία που επικρατεί είναι ανεκτή, ακόμα κι αν κάνει κρύο.

Η εθνικότητα και η ηλικία του αιτούντος άσυλο δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως το πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι επρόκειτο για έναν 27χρονο άνδρα.

Δεν είναι ο πρώτος που καταφέρνει να εισέλθει στη Σουηδία με αυτόν τον τρόπο. Τον Αύγουστο του 2014 ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα μπήκε στον χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με στόχο να ζητήσει άσυλο.

Σύμφωνα με το γραφείο μετανάστευσης της Σουηδίας, η χώρα χορήγησε άσυλο πέρσι σε 174 υπηκόους από την Αιθιοπία, ήτοι στο 37% των Αιθιόπων που ζήτησαν άσυλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here