Σουλτς: Η Επιτροπή να μετεξελιχθεί σε κυβέρνηση της ΕΕ

0
6

 

 Την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυβέρνηση της ΕΕ προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε μια παρέμβασή του στη συζήτηση περί περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης που εντάθηκε λόγω του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και της υπερψήφισης του Brexit.

Σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί στη Δευτεριάτικη έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Σουλτς εισηγείται αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών-μελών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα καταστήσει πιο διαφανή την πολιτική λογοδοσία στο επίπεδο της ΕΕ, ενώ θα περιορίσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς την Ένωση.

Το θέμα λοιπόν, συνεχίζει, δεν είναι «περισσότερη Ευρώπη», αλλά «να προσδιορίσουμε σαφώς τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από την ΕΕ σε διάφορους τομείς».
Η Ε.Ε. δεν πρέπει να αναμιγνύεται σε υποθέσεις που μπορούν να ρυθμιστούν εθνικά ή περιφερειακά, αλλά να εστιάσει στα ζητήματα που μπορούν να διευθετηθούν μόνο από κοινού, καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here