Ισπανία: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

0
8

 

Ξεκινούν και επισήμως σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία, μετά τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της απερχόμενης ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Ο Μαριάνο Ραχόι και ο Πέδρο Σάντσεθ θα συναντηθούν στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) στη Μονκλόα (την έδρα της κυβέρνησης), για πρώτη φορά μετά τις γενικές εκλογές της Κυριακής», αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ραχόι.

Μια κυβέρνηση για να μπορέσει να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τις μισές από τις 350 έδρες της βουλής, δηλαδή 175.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι φτάνει τις 123 έδρες. Δεύτερο είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ με 90 έδρες. Τρίτο είναι το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας με 69 έδρες και τέταρτο το κεντρώο Ciudadanos με μόλις 40 έδρες. Τις υπόλοιπες 28 έδρες καταλαμβάνουν έξι μικρότερα κόμματα.

Ήδη, το Σοσιαλιστικό κόμμα και οι Podemos έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν ότι η Ισπανία σύντομα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here