Σπάρτη: Τον Απρίλιο έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Σπάρτη

0
8

 

Τον Απρίλιο του 2016 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος ανατολικής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, ανακοίνωσε την Πέμπτη στους θεσμικούς εκπροσώπους της Λακωνίας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε την Πέμπτη την Σπάρτη και στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα και το δήμαρχο Σπαρτιατών Βαγγέλη Βαλιώτη, παρόντος του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, όπου τους ενημέρωσε για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης και υπογράμμισε πως ως τα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Ο Γιώργος Δέδες είπε πως εκτός του ότι το Δημόσιο με την αναθεώρηση κέρδισε περί τα 106 εκατ. ευρώ, από τις αποζημιώσεις του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή, επετεύχθη κι ένα μνημόνιο υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου, που περιλαμβάνει μετά από μελέτη, αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων, καθώς και εφαρμογή μεγάλου εκπτωτικού πακέτου ανάλογα με τις διελεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here