Σπείρα βασάνιζε και λήστευε ηλικιωμένους – Σε μια περίπτωση το θύμα κατέληξε

0
22

 

Απειλούσαν με διάφορους τρόπους τους ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους γρονθοκοπούσαν πρκειμένου να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά που τυχόν είχαν. Η πολυμελής σπείρα ληστών εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος 84χρονης την οποία γρονθοκόπησαν βάναυσα, για να της αποσπάσουν τα κοσμήματα που φορούσε. Το θύμα μάλιστα κατέληξε μετά από δύο μήνες και ερευνάται αν ο θάνατός της προήλθε από τις επιπλοκές των χτυπημάτων που δέχθηκε.

Συνολικά από τις αρχές έχουν συλληφθεί 16 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι υπήκοοι Αλβανίας και ένας Έλληνας. Συνολικά εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες και 28 κλοπές σε εξοχικές κατοικίες.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, δύο  πυροβόλα όπλα, ένα αεροβόλο, πέντε μαχαίρια και 2.846 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2014 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, καθώς και κλοπές σε σπίτια.

Τα μέλη της σπείρας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σπίτια, στα οποία έμεναν ηλικιωμένα άτομα. Στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτά πρώτες πρωινές ώρες ώστε να βρίσκονται μέσα τα θύματα τους και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τα ακινητοποιούσαν.

Δε δίσταζαν να απειλήσουν τα θύματα τους με όπλα ή μαχαίρια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασκούσαν βία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τα στο κεφάλι και στο σώμα, προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εντόπιζαν συνήθως απομονωμένες εξοχικές κατοικίες που δεν διέθεταν συναγερμό και στη συνέχεια, απογευματινές και νυχτερινές ώρες, εισέρχονταν σε αυτές.

Από την αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις ληστειών στην Αττική και στην Καλαμάτα:

Στις 5-3-2016 στην περιοχή των Μελισσίων, σε βάρος ηλικιωμένου ανδρόγυνου από τους οποίους αφαίρεσαν τα κοσμήματα που έφεραν στα χέρια τους.

Στις 15-5-2016 στην περιοχή του Ελληνικού, σε βάρος 73χρονης την οποία αφού φίμωσαν της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Στις 23-2-2016 στον Αυλώνα Αττικής, σε βάρος 79χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και μία τηλεόραση.

Στις 5-11-2015 στον Άλιμο, σε βάρος 74χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα.

Στις 24-3-2016 στην Καλαμάτα, σε βάρος 63χρονου ημεδαπού από τον οποίο αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.

Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων έχουν παρελθόν σε παρόμοιες πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here