Σπείρα έκλεβε σκάφη και αυτοκίνητα, τα διέλυε και τα έκανε ανταλλακτικά

0
30

 

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα και σκάφη προχώρησε η αστυνομία. Τα μέλη της σπείρας κατά την τελευταία διετία, διέπρατταν στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, κλοπές ΙΧ επιβατικών και φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών και μοτοσυκλετών.

Τα κλεμμένα τα μετέφεραν σε ποιμνιοστάσιο στην Παιανία και σε μάντρα αυτοκινήτων στην Αρτέμιδα, όπου τα διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά ή παραποιούσαν τα στοιχεία και τα πωλούσαν αυτούσια.

Από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι η σπείρα είχε αποκομίσει περισσότερα από 500.000 ευρώ.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 39χρονος, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και αγνώστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για σύσταση συμμορίας.

Ο 39χρονος συνελήφθη στο περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο, όπου εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20 Ιουνίου 2016.
Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε επίσης κλαπεί στις 23-06-2016.

Στη μάντρα αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέϊλερ μεταφοράς τους, 5 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ.αυτοκινήτων και φορτηγών.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τα 30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here