Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους «εξάρθρωσε» ο πατέρας του Γιώργου Χουλιαράκη!

0
15
ÁÈÇÍÁ-ÊïéíÞ óõíÝíôåõîç Ôýðïõ ãéá ôá áðïôÝëåóìá ôïõ Eurogroup ôçò 24çò ÌáÀïõ Ýäùóáí ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Åõêëåßäçò Ôóáêáëþôïò, ï áíáðëçñùôÞò õðïõñãüò Ãéþñãïò ×ïõëéáñÜêçò êáé ç êõâåñíçôéêÞ åêðñüóùðïò ¼ëãá Ãåñïâáóßëç.(EUROKINISSI-ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

 

 Στην εξάρθρωση σπείρας απατεώνων οι οποίοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα θανατηφόρων τροχαίων με θύματα ανηλίκους, τα οποία προκάλεσαν τα παιδιά τους, «πρωταγωνίστησε» σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μιχάλης Χουλιαράκης και οι γείτονές του «συνέλαβαν» 42χρονη που υποδυόταν την αστυνομικό, την ώρα που πήγε στο σπίτι του στον Χολαργό, προκειμένου να πάρει 10.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για να «λαδώσει» εισαγγελείς και ανακριτές για να αφήσουν ελεύθερη την κόρη του, η οποία είχε δήθεν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής:

Στις 2 Ιουνίου, στις 14:30 το μεσημέρι, μια άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη. Προσποιούμενη την κόρη του, η γυναίκα έκλαιγε, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του, πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε μοιραίο τροχαίο, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί.

Εν συνεχεία του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τον εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης παρότι αρχικά είχε πειστεί με τις υποδείξεις του άνδρα, στην πορεία και έπειτα από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα, κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Όταν αυτή κατάλαβε ότι υπήρχαν και οι γείτονες στην αυλή, άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να διαφύγει.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Χολαργού. Στην κατοχή της είχε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι της στην Αθήνα βρέθηκαν ακόμη τρία κινητά.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή μιας ακόμη γυναίκας από τη Βουλγαρία με το όνομα «Τάνια», στο σπίτι της οποίας στην Κυψέλη βρέθηκαν πολλές κάρτες sim και τρία κλειδιά πολυτελούς αυτοκινήτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here