Μάρτιο ο διαγωνισμός για τις άδειες – Όποιος δώσει περισσότερα θα την πάρει

0
5

 

«Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός διευκρίνισε ότι: «Θεωρούμε ότι έχουμε μια πολύ καλή προετοιμασία, γίνεται η τελευταία ανάγνωση των προδιαγραφών και άλλων κανονιστικών διατάξεων και στη συνέχεια θα γίνει ένας διαγωνισμός όπως προβλέπεται από το νόμο, για μια- μία άδεια ξεχωριστά. Θα βγει η πρώτη άδεια όποιος πλειοδοτήσει, όποιος δώσει τα περισσότερα χρήματα θα αποκτήσει αυτή την άδεια» και πρόσθεσε πως θα χρειαστούν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε πως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας, θα αρχίσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για να δοθούν άδειες σε θεματικά κανάλια εθνικής εμβέλειας κι αμέσως μετά σε περιφερειακά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας του νόμου απάντησε πως ο νόμος δεν πρόκειται να εκπέσει σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν έγινε ένα νομοθέτημα στο πόδι, ούτε πρόχειρα.

«Η προκήρυξη θα προχωρήσει. Εκτός αν προσπαθήσουν κάποιοι να αναστείλουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού μέσα από νομικές οδούς. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Αν κάποιοι θέλουν να κολλήσουν το διαγωνισμό είναι δικαίωμά τους, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ώστε να φτιάξει ένα νέο τοπίο και να μην έχουμε την αθλιότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here