Σπίθα: Βιώνουμε μία βάναυση πολιτική παλλαισθησία

0
4

 

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η Σπίθα Αττικής ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κυρίως στους χειρισμούς της ως προς »ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Σπίθας

Oι Έλληνες πολίτες με το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή με ένα ΟΧΙ που υπερψηφίστηκε περίτρανα. Δήλωσε δηλαδή ο Ελληνικός λαός με απόλυτη σαφήνεια ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους σε ξένες δυνάμεις και μάλιστα δυνάμεις χρυσοθηρίας κι έτσι σήμερα αισθάνεται πολλαπλά εξαπατημένος από ανήθικους κυβερνήτες που μεταπήδησαν ελαφρά τη καρδία στην αντίπερα όχθη από την βούληση του Ελληνικού λαού και πλήττεται βαθύτατα η αξιοπρέπεια αυτού του πολύπαθου λαού που τούτη την στιγμή διασύρεται παντοιοτρόπως.

Αυτός ο Ηρωικός λαός που ακόμη αντιστέκεται μπορεί μέσα από την ομοψυχία και την οργάνωση να δείξει την δύναμή του ενάντια στο έκτρωμα της ανίερης συστημικής πολιτικής που τον οδηγεί, πέρα από την βούλησή του, στον γκρεμό για άλλη μία φορά, αντιστεκόμενος ξανά. Μπορεί εθελουσίως να συσπειρωθεί στο μεγάλο όραμα της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη και να αγωνισθεί αρνούμενος τις εφεδρείες του ίδιου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος ώστε να υψώσει το ανάστημά του και να αναμετρηθεί με το θηρίο – δυνάστη του. Να αναμετρηθεί με τον εχθρό που ξεπουλά τον ίδιο και την πατρίδα έναντι ούτε καν πινακίου φακής.

Βιώνουμε μία βάναυση πολιτική παλλαισθησία σήμερα στην Ελλάδα και η συγκρότηση Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης όπως εύστοχα και με απόλυτη εμβρίθεια τονίζει ο Παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί Ιερό καθήκον για την απαγκίστρωση όλων μας και της πατρίδας μαζί από τον αλυτρωτικό ζυγό. Το πρωτοπαλίκαρο του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης στον Ιστορικό του λόγο στην Λαμία πολύ σωστά είπε απλά και ξάστερα τούτο που είναι άκρως επίκαιρο ως σήμερα: «Από το 1821 μέχρι σήμερα ο λαός μας αγωνίζεται για Λευτεριά και Ανεξαρτησία. Κανείς δεν του χάρισε ποτέ του λαού μας την Λευτεριά του. Αντίθετα, η ξένη και η ντόπια αντίδραση έκανε ό,τι μπορούσε για να υποτάξει την χώρα μας, να ευνουχήσει τον λαϊκό χαρακτήρα του κινήματος και να επιβάλλει μία νέα σκλαβιά.

Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακρυά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση και την πείνα, την κακομοιριά και την δυστυχία. Σε αυτήν την κατάσταση βρεθήκαμε όταν ξέσπασε η πολεμική λαίλαπα και η σύγκρουση μεταξύ των κολοσσών. Ο λαός που έγραψε το έπος της Αλβανίας υπέκυψε αλλά δεν ηττήθηκε. Αυτή δεν ήταν ήττα του λαού μας αλλά ήττα των καθεστώτων που μεσολάβησαν από το 1821 μέχρι το 1941. Έτσι ήρθαν οι Γερμανοί στον τόπο μας και μας σκλαβώσανε. Τότε μερικοί το ΄σκασαν και οι άλλοι κάνανε κυβέρνηση και μας είπαν ησυχία παιδιά, τάξη και ασφάλεια. Τι μπορούσαμε όμως να περιμένουμε από αυτούς που φορέσανε τα κλακ και τα μπακαλιαράκια;

Έτσι όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μία χούφτα ανθρώπων από αυτούς που έτρωγαν καρπαζιές μέσα στα Αστυνομικά μπουντρούμια και τις Ασφάλειες μα που φλέγονταν από Ηρωισμό και Ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μία ζεστή Ελληνική καρδιά και έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικά Ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν τον δαυλό και έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του Έθνους. Αυτοί δώσανε κουράγιο στους Έλληνες και δημιούργησαν την Νέα Φιλική Εταιρεία, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ υποσχέθηκαν στον λαό την πάλη ενάντια στον κατακτητή και την απελευθέρωση της χώρας μας.

Αυτές τις υποσχέσεις τις τηρήσαμε. Αλλά… υποσχεθήκαμε και κάτι άλλο στον λαό ότι δεν θα αφήσουμε τα όπλα από το χέρι μας αν δεν πετύχουμε και την διπλή Λευτεριά, την ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ! Δηλαδή να λύσει ο λαός με την ψήφο του και το θέμα του βασιλιά και της κυβέρνησης. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να ψηφίσει ο λαός ανεπηρέαστα και ελεύθερα και ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ γιατί αν αυτό δεν γίνει εμείς πάλι θα βγούμε στο βουνό.
Μα είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί γιατί ο λαός μας δοκιμάστηκε σκληρά και σήμερα γνωρίζει καλά πιο είναι το συμφέρον του. Με την πεποίθηση αυτή, τελειώνοντας, σας καλώ να φωνάξουμε ΖΗΤΩ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ !!!!!!!».

Πόσο διαχρονικός αλήθεια είναι σήμερα ο πύρινος λόγος του Άρη Βελουχιώτη και πόσο επιτακτική η ανάγκη πραγμάτωσης ενός νέου Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης ΟΜΩΣ από την βάση του λαού και ουδέποτε από την γέννηση εφεδρειών του διάτρητου πολιτικού συστήματος; Πόσο λαβωμένη σύρεται σήμερα η Λαϊκή Κυριαρχία του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015; Ο Λαός μπορεί να αναγεννηθεί από την βάση του καθαρά και μόνο, μέσα από την Σπίθα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Σήμερα όμως βλέπουμε να καπηλεύονται οι εφεδρείες του συστήματος το όραμα του Παγκόσμιου Μίκη μας που φυλακίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε υπερασπιζόμενος μαχητικά την Δημοκρατία του τόπου μας. Τα πολιτικά κοράκια και οι απατεώνες όχι μόνον μας πρόδωσαν αλλά θέλουν να φαλκιδεύσουν την βούληση του λαού και να μας αλυσοδέσουν χειροπόδαρα για άλλη μία φορά.Αντιστεκόμαστε ενάντια στις φρούδες ελπίδες που σερβίρουν οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες στο όνομα της αμείλικτης και άκρως απάνθρωπης εξουσίας τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ονειρευόμαστε την απελευθέρωση της γενιάς μας και των επόμενων γενεών. Παραμένουμε ακλόνητοι βράχοι στο σπουδαίο έργο του Νέου Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης μέσα από την βάση του Λαού που ανήκουμε, μέσα από το μοναδικά αγνό όραμα της Σπίθας και δεν παραδίδουμε ούτε κατά διάνοια ελπίδες και όνειρα στα χέρια κανενός που με φθηνούς εξυπνακισμούς και λάγνα πολιτικά λογίδρια ληστεύουν την ψήφο του λαού για να τον πνίξουν.

Γνωρίζουμε καλά και μέσα από την Ιστορία μας ότι ξένες δυνάμεις που στόχο έχουν την εξόντωση ενός λαού δεν νοείται να συνεργάζονται με ντόπιες κυβερνήσεις Τσολάκογλου. Γνωρίζουμε καλά πως δικαιοσύνη δεν γνωρίσαμε ποτέ από όλους αυτούς που αθώωσαν ακόμη και τον έμμισθο φονιά Ι. Κυριακό όταν πυροβόλησε πισώπλατα τον σπουδαίο αγωνιστή Μαρίνο Αντύπα ο οποίος έδωσε εκτός των άλλων και σπουδαία μάχη ενάντια στην βαρυά φορολογία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και άστραψε χαστούκι στον τσιφλικά και βουλευτή Σλήμαν. Ο Αντύπας περιφρουρούσε τα δικαιώματα του Ελληνισμού παραδειγματικά και αποτέλεσε ελπίδα και φως των εργατών και των αγροτών. Μόνον πισώπλατη σφαίρα δεν του άξιζε από τον έμμισθο φονιά που τον χτύπησε πισώπλατα.

Πράγματι, το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αθώωσε στο κακουργοδικείο τον άνανδρο έμμισθο φονιά Ι. Κυριακό με ένορκους τσιφλικάδες κι έμπορους.
Αντιστεκόμαστε με σθένος και όλες τις δυνάμεις μας αυτήν του την «δικαιοσύνη» ερχόμενοι καθαρά από την βάση του λαού και απευθυνόμενοι μόνον σε αυτή καθώς ο αγώνας όπως πάντα είναι εν αρχή ταξικός για μία αληθινά δίκαιη κοινωνία ισότητας. Δεν παραδίδουμε το μεγάλο μας όραμα στις συστημικές εφεδρείες απατεώνων αιώνων γιατί αυτή η γη μπορεί να μας θρέψει και αναθρέψει όλους και όχι αυτούς σε αποκλειστικότητα. Αρνούμεθα να ζητήσουμε την ψήφο του Λαού γιατί ερχόμαστε από την βάση του Λαού και στόχος μας δεν είναι η εξουσία.

Στόχος μας είναι η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και η απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα Διεθνή κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους γεμάτα όρεξη. Παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις για το δίκαιο του Λαού. Θα παραμείνουμε στον αγώνα έως εσχάτων χωρίς να ζητιανεύουμε ψήφο εξουσίας και κυρίως χωρίς να παγιδεύουμε κανέναν απολύτως πολίτη σε μία αισχρή λεηλασία δική του και της πατρίδας. Κανέναν από όλους αυτούς που σήμερα κατακερματίζουν την Δημοκρατία δεν είδαμε να αφήνει πίσω του βουλευτικούς, υπουργικούς και πρωθυπουργικούς θώκους ή απλά να σέβεται την Λαϊκή βούληση και να γίνει ένα με τον λαό όπως έκανε ο Ερνέστο Γκεβάρα που εγκατέλειψε ακόμη και την οικογένειά του για να πολεμήσει στα βουνά της Αφρικής και πέρα από αυτά.

΄Ετσι και τότε ο εχθρός φύτεψε το μίσος του και σε αυτόν τον Επαναστάτη με μία ολόχρυση σφαίρα. Μάλιστα φωτογραφιζόντουσαν δίπλα στην σωρό του Θρύλου Ερνέστο Γκεβάρα για το κατόρθωμά τους αυτό. Εμείς όμως δεν ζητήσαμε να στηθεί κανείς στο σκοπευτήριο. Το καθήκον τους θέλαμε να πράξουν. Να επιδείξουν δηλαδή συνέπεια λόγου με σεβασμό στην Λαϊκή βούληση καθώς η Λαϊκή εντολή δοθείσα και κατά την 5η Ιουλίου 2015 διέθετε απόλυτη σαφήνεια και απαράμιλλη τόλμη.

Την υπερηφάνεια και το ζηλευτό θάρρος του Λαού μας είδε και εθαύμασε ολόκληρος ο κόσμος. Με αυτόν τον Λαό ενσωματώθηκε και ο Φιντέλ Κάστρο στέλνοντάς του Συγχαρητήρια και αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Όλοι γνωρίζουμε καλά πως η αγάπη του ονειροπόλου επιστήθιου φίλου του Φιντέλ, του Τσε Γκεβάρα (περί ου ο λόγος) που οραματίστηκε μία δικαιότερη κοινωνία αποδείχθηκε δυνατότερη από την χρυσή σφαίρα του εχθρού περνώντας στην αθανασία ως παγκόσμιο σύμβολο στην καρδιά κάθε νέου ανθρώπου και μάλιστα από γενιά σε γενιά καθώς το όραμά του, για αδελφοσύνη και δίκαιον δεν έσβησε ποτέ στον κόσμο όλο.

Ακριβώς έτσι και η Σπίθα που καίει στις καρδιές μας δεν σβήνει ποτέ και προσκαλούμε ολόκληρο τον Λαό να την πλαισιώσει και να ανοιχθεί ο δρόμος προς την Ελευθερία. Το δίκαιο είναι μαζί μας και δεν λυγίζουμε ποτέ. Αξίζει μνεία ο λόγος του αρχικαπετάνιου στο Ε.Α.Μ. όταν ρώτησε: «Ποιός λοιπόν μπορεί να ενδιαφερθεί καλλίτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από την χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ; (…) με αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν τον Λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Ποιός είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Οι κεφαλαιοκράτες ή ο Λαός;» Τον Γρηγόρη Λαμπράκη θυμόμαστε όλοι καλά ότι τον δολοφόνησαν οι παρακρατικοί μηχανισμοί της εξουσίας.

Αρνούμεθα κάθε εξουσία που ομολογουμένως διαφθείρει και ως αγνοί οραματιστές παραμένουμε πιστοί στο λυτρωτικό και απελευθερωτικό όραμα ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ της ΣΠΙΘΑΣ και του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Ως υπέρμαχοι της δικαιοσύνης και της αποκατάστασης πάσα αλήθειας είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε και προσκαλούμε ολόκληρο τον Λαό να αυτοοργανωθεί και να συσπειρωθεί σε ένα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Έχουμε το δίκιο και ο αγώνας συνεχίζεται και θα κρατήσει όσο χρειαστεί για την πλήρη αποκατάστασή του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here