Στ. Μάνος: «Όχι» 23% στην παιδεία, «ναι» 23% στο μοσχάρι

0
3
Óõí. Ôýðïõ ôçò ðïëéôéêÞò êßíçóçò "ÄñÜóç" ãéá ôçí ðáñïõóßáóç ôïõ øçöïäåëôßïõ ôçò ãéá ôéò åõñùåêëïãÝò. Óôç öùôü ï ÓôÝöáíïò ÌÜíïò. (ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ / EUROKINISSI)

«Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Συνέβη διότι αρχικά μπήκε στο βοδινό και ξαφνικά τους πείραζε. Σχεδόν όλο το βοδινό εισάγεται και είναι ολλανδικό ή γαλλικό. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση ευνοεί τους ξένους παραγωγούς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση .

Μιλώντας στον Αlpha 989, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «το κράτος μας κλέβει φόρους για να πληρώνει ανθρώπους που δεν χρειαζόμαστε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, το κράτος επιδοτεί το ταμείο ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ με 600 εκατ. ευρώ για 22.000 ανθρώπους. «Είναι το 8% του φόρου εισοδήματος που πληρώνουμε. Κόβονται οι συντάξεις όλων και εκείνων της ΔΕΗ δεν τις ακουμπούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Γερμανία για 1.000 μαθητές στην πρωτοβάθμια παιδεία χρησιμοποιεί 62,5 δασκάλους. Οι Γάλλοι 52,9 δασκάλους. Εμείς θέλουμε 106 δασκάλους. Τους διπλούς. Αν είχαμε την αναλογία των Γάλλων θα περίσσευαν οι δάσκαλοι» δήλωσε για τις θέσεις των εκπαιδευτικών.

Τέλος, για την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ, ανέφερε: «Το πρώτο που θα ζητούσα από τη Ν.Δ. είναι να είναι κόμμα της πραγματικότητας. Με μπούρδες και με ψέματα δεν θα φτιαχτεί η Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here