Στ. Θεοδωράκης: Εάν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο, θα πάμε στη δραχμή

0
2

Την πεποίθησή του ότι εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τη συμφωνία που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, θα οδηγηθεί στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εάν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και βέβαια, η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Και στο βάθος η δραχμή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση που θα έχει όχι απλά το 51% των εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το 51% της κοινωνίας, ώστε σε διάστημα δύο ετών η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο ίδιος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέδειξε ότι ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς «ξεπατίκωσε όλες τις πρακτικές των παλιών: τα ρουσφέτια, τα βολέματα, τις υποσχέσεις. Πολλές τις τελειοποίησε κιόλας. Ο λόγος του και οι πρακτικές του μυρίζουν παλαιό».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «επαναλαμβάνει διάφορα κλισέ και γενικολογίες, χωρίς να δίνει λύσεις. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε όσα έλεγε παλιά και στη νέα μνημονιακή μετάλλαξή του», ενώ για τη Ν.Δ. αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι μιλά για νέο, δεν υπάρχει η τόλμη ούτε καν να αλλάξει η ηγετική της ομάδα και να εκλέξει νέο αρχηγό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here