Στα 106,13 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις της ΤτΕ έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου

0
5

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, έφθασαν στο τέλος Ιουλίου οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης, λόγω της μεγάλης εκροής κεφαλαίων από τη χώρα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,47% (ΤτΕ) είχε καθαρές υποχρεώσεις ύψους 106,13 δισ. ευρώ έναντι της ΕΚΤ στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος πληρωμών Target 2 που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το σύστημα Target 2 διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ των τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης, προωθώντας αυτές μέσω του λογαριασμού που έχει κάθε κεντρική τράπεζα στην ΕΚΤ. Τα παραπάνω στοιχεία σημαίνουν ότι οι πληρωμές από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδρύματα άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερέβησαν τις πληρωμές στην αντίθετη κατεύθυνση (από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις ελληνικές τράπεζες) κατά 106,13 δισ. ευρώ.

Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας έφθασαν τα 107,7 δισ. ευρώ –το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012– στα τέλη Ιουνίου, όταν επιβλήθηκαν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here