Στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων από τα ATM

0
3

Τι  θα συμβεί από αύριο;

Οι τράπεζες θα είναι κλειστές, τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα. Ταυτόχρονα, θα επιβληθεί πλαφόν στις ημερήσιες αναλήψεις ύψους 60 ευρώ ανά κάρτα και λογαριασμό.

Αν κάποιος διαθέτει δύο διαφορετικούς λογαριασμούς, με διαφορετική χρεωστική κάρτα θα μπορεί να κάνει ανάληψη 120 ευρώ συνολικά.

Αύριο Δευτέρα τα ATM’s δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, κατά πάσα πιθανότητα. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί να γίνουν τεχνικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Μέχρι να αναπροσαρμοστούν τα ανώτατα όρια αναλήψεων μετρητών τα ATM’s θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.

Τα capital controls, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δηλαδή, περιλαμβάνουν και τις πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδώσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ανεξαρτήτως αν φέρουν το σήμα visa ή mastercard. Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό δεν θα ενταχθούν στους περιορισμούς των capital controls, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές και να κάνουν αναλήψεις.

Κλειστό θα παραμείνει  και το Χρηματιστήριο και πιθανολογείται ότι θα ξανανοίξει από την  Τρίτη 7 Ιουλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here