Στα 66 δισ. το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

0
13

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους τελευταίους μήνες η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση, παρουσίασε ο αρμόδιος επί των οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με αυτά, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει, ενώ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι «η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ του 2013 επίπεδο, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, ενώ και οι τράπεζες έχουν ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης».

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της επτάμηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας:
ze

foroa dl
z z11 

Το κόστος ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε αριθμούς:

Πρωτογενή ελλείμματα Επιβάρυνση; Περίπου 8 δισ. ευρώ μόνο για το 2015

Επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση Επιβάρυνση; Περίπου 11 δισ. ευρώ μόνο για το 2015

Απροθυμία υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων Επιβάρυνση: Περίπου 10 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου Επιβάρυνση: Περίπου 5 δισ. ευρώ μόνο για το 2015

«Σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Επιβάρυνση: Περίπου 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία

Νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Επιβάρυνση: Μέχρι 25 δισ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here