Στα ύψη η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μπακογιάννη στη Βουλή

0
3
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Dec. 1, 2015 / Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου, 2015.

 

«Καταλαβαίνω απολύτως την πικρία ορισμένων κύκλων που ίσως να προσδοκούσαν μία αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του Grexit», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό υπάρχουν κέντρα του εξωτερικού που «ήθελαν να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών» κοψοχρονιά, αλλά απέτυχαν στον σχεδιασμό τους. Σήμερα, τόνισε, οι τράπεζες «είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες με δείκτη 19% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 10%».

«Με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας επιτρέψατε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που εσείς κάποτε χαρακτηρίζατε κοράκια των αγορών» είπε από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη και τόνισε ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας της κυβέρνησης. Θα σας συνοδεύει για πάντα. Φαντάζομαι ότι θα έχετε την ευγένεια και το θάρρος να συμπεριλάβετε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τη δική σας ανακεφαλαιοποίηση. Η ΝΔ πάντως μετά βεβαιότητας θα το ζητήσει».

«Ο τρόπος που ανακεφαλαιοποιήσατε τις τράπεζες θα είναι στίγμα και θα σας κυνηγά», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

«Αποδέχομαι πλήρως τον χαρακτηρισμό σας ότι «αυτή η διαδικασία θα σας κυνηγά». Θα μας κυνηγά θετικά, γιατί καταφέραμε να ξεπεράσουμε την παγίδα. Κάποιοι σήμερα πικραίνονται γι’ αυτό, που καταφέραμε να σώσουμε τις τράπεζες και δεν μπορούν να μας απειλούν με κλείσιμο τραπεζών» της απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ουδείς πρωθυπουργός έχει επιδείξει τέτοια οίηση. Είναι νωρίς για τέτοιο καισαρισμό», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ.

«Σας ανταποδίδω τον χαρακτηρισμό», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ειρωνικά: «Άλλωστε θα ήταν δικαιολογημένο να έχει και λίγη οίηση ένας άνθρωπος που δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός στα σαράντα του χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here