Κουίκ: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα

0
3

 

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να τελειώνουμε με όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε έναντι των Θεσμών» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «XanthiTimes.gr», υπογράμμισε ότι «μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα, ανεξάρτητα με τη δυσκολία τους, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στην επικύρωση της πρώτης αξιολόγησης, στη ρύθμιση του χρέους και στη διαχείριση του εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού προγράμματος των 35 δισ.».

Σημείωσε ότι το 30% είναι μέτρα που έπρεπε να είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά που προτίμησαν να «πετάξουν πολλές μπάλες» στην εξέδρα, όπως το ασφαλιστικό, ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος και η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και της διαφθοράς. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως «Σαμαράς και Βενιζέλος κορόιδευαν συστηματικά και Έλληνες και ξένους» και επισήμανε πως «εμείς μπορεί να «παγώσαμε» κάποιες προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αλλά θα τηρήσουμε την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα αποδείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ότι τελικά θα γίνουν πράξεις τα όσα δεσμευτήκαμε».

Χαρακτήρισε «ραδιοαρβύλα ξένων ΜΜΕ και εγχώριων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία» τις πληροφορίες περί απαίτησης εκ μέρους των Θεσμών πρόσθετων μέτρων 7 δισ. πέραν των συμφωνηθέντων το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις των μητροπολιτών Αιγιαλείας και Κορινθίας εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού με αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κ. Κουίκ είπε ότι «εγώ προσωπικά, που ομολογώ την πίστη μου στην Ορθοδοξία, σεβόμενος όμως την επιλογή ή μη των συνανθρώπων μου σε άλλες θρησκείες, κρατώ τα όσα είπαν δημόσια ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο μητροπολίτης, Σιάτιστας». Απόλυτα προσαρμοσμένοι στο κήρυγμα της Χριστιανοσύνης και στις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας που δεν βγάζει λεκτική βία και εκδικητικότητα, όσο κι αν ταλαιπωρείται, βασανίζεται, ματώνει, προσθέτει και σημειώνει καταλήγοντας ότι «τα υπόλοιπα είναι θέμα του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου. Εκείνοι θα κρίνουν τα λεχθέντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here