Στα πάτρια εδάφη πέρασε τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός

0
25

 

Οικογενειακά, κοντά στη φύση και μακριά από φωτογράφους και τις πολιτικές έγνοιες πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μαζί του τα δύο του παιδιά και τη σύντροφό του, Περιστέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας όπως κάνει συχνά. όποτε θέλει να ξεκουραστεί και να απομονωθεί επισκέπτεται το γραφικό χωριό του πατέρα του, το Αθαμάνιο, στην Άρτα.

Το πρόγραμμά του περιελάμβανε ξεκούραση και περιπάτους στη φύση.

Ο πρωθυπουργός διαφύλαξε ως επτασφράγιστο μυστικό τον τόπο των χριστουγεννιάτικων διακοπών του, καθώς- σύμφωνα με συνεργάτες του- είχε ανάγκη από ξεκούραση και ήθελε να αφιερώσει τις λίγες ελεύθερες ώρες που θα είχε στη διάθεσή του στη Μπέτυ και τα δύο παιδιά τους.
Λύθηκε το μυστήριο – Που ήταν ο Τσίπρας τα Χριστούγεννα

O Αλέξης Τσίπρας στο τέλος ενός έτους στη διάρκεια του οποίου έζησε δύο εκλογικές νίκες, ένα δημοψήφισμα και την εμπειρία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα επέστρεψε, προφανώς για να αντλήσει δύναμη, στα πάτρια εδάφη. Σε ένα μέρος από το οποίο έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς το έχει συνδέσει με ξένοιαστες στιγμές.

Το Αθαμάνιο είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές των Τζουμέρκων (Αθαμανικά Όρη): η κορυφή που βρίσκεται πάνω από το χωριό έχει υψόμετρο 2.393 μέτρα. Υψομετρικά το κέντρο του χωριού βρίσκεται στα 756 μέτρα, λόγω όμως της μορφολογίας του εδάφους είναι κτισμένο από υψόμετρο 620μ έως 1042μ.

Απέχει 64 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, Άρτα, διαδρομή περίπου 50 λεπτών από το νέο οδικό άξονα Άρτας-Τρικάλων, και 90 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Γεωγραφικά τοποθετείται στο τμήμα των ανατολικών Τζουμέρκων και σε απόσταση 15 χλμ από τον ποταμό Αχελώο, που αποτελεί και το φυσικό σύνορο με τον Νομό Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here