Πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

0
4

 

  Πτώση στη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης της στην προσφυγική κρίση, καταγράφει έρευνα της εταιρείας TNS Forschung για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel».

Αντιθέτως, ενισχύεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που τήρησαν πιο αυστηρή στάση.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιος πολιτικός θέλετε να διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο», το 67% των Γερμανών επιλέγει τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και το 65% τον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU). Τα ποσοστά των δύο υπουργών παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθεί ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ με πτώση τεσσάρων μονάδων στο 64%, ενώ η καγκελάριος βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 63% και απώλεια πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κερδίζει επτά μονάδες και φθάνει στο 56%. Άοδο έξι μονάδων γνωρίζει και ο αρχηγός του «αδελφού» κόμματος της CDU στην Βαυαρία, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ που συγκεντρώνει το 44% των επιλογών.

Η μεγαλύτερη πτώση, κατά πέντε μονάδες, σημειώνεται, εκτός από την κ. Μέρκελ και στην περίπτωση της αντιπροέδρου της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here