Στα… χαρακώματα κυβέρνηση – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

0
2

 

Στα χαρακώματα για άλλη μια φορά κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά την επιστολή του Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες που έφερε στο «φως» η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Αρχικά, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, λέγοντας ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.
Επίσης, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την ως «ηχώ» των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ακολούθησε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος χαρακτήρισε την επιστολή του κ. Έτινγκερ ως «κόλαφο» για την κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταπαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο, σημείωσε ότι «το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη. Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε. Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν –έστω και με χρόνοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ. Για “καθεστώς” έγραψε το “Βήμα”, για “κόλαφο” μίλησε η “Καθημερινή”. Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ. Προβλεπόμενοι και θλιβεροί».

Ανταπάντησε, η ΝΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μοιραίοι άνθρωποι της Κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Παραζαλισμένοι από τις επιστολές-χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here