Στα «χαρακώματα» για τη Siemens

0
7

 

Η αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens πυροδότησε αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της σχετικά με την υπόθεση της Siemens, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης».

«Στη δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία», αναφέρει αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη και συνεχίζει:

«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης».

«Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη«. Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές Αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here