Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Περιφέρεια Αττικής για το Athens Pride

0
3

 

Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του αυριανού Φεστιβάλ Athens Pride.

Στα ίδια χρώματα βάφονται και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα υποδεχθεί και την αυριανή πορεία.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρεται πως «είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο κτίριο στη χώρα μας φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δηλωθεί η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκφραστεί η δέσμευση της Περιφέρειας για καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Το ουράνιο τόξο αποτελεί τη σημαία του διεθνούς κινήματος κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και χρησιμοποιείται ως επίσημο έμβλημα σε κάθε σχετική εκδήλωση (rainbow flag)«.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως η υποχρέωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν ενεργά στην καταπολέμηση αυτών των κατηγοριών διακρίσεων, αποτυπώθηκε πρόσφατα στο Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο «Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών (ΛΟΑΔ) ανθρώπων: μια υποχρέωση των πόλεων και Περιφερειών της Ευρώπης» (26.3.2015).

Τέλος, σημειώνεται ότι η Περιφέρεια, γνωρίζοντας τα ενδο-κοινοτικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την κοινότητα των Διεμφυλικών (τρανς) συμπολιτών μας, σε σχέση με τη διοργάνωση του φετινού Athens Pride και τις σχετικές ενστάσεις, συμμετέχει με το συμβολικό αυτό τρόπο, στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2015, και με την προσδοκία τον επόμενο χρόνο η ΛΟΑΔ κοινότητα να συμμετέχει ενιαία και να συνεχίζει τις διεκδικήσεις της για την ενδυνάμωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here