Στάινμπρουκ: «Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»

0
7

 

         «Όχι» θα ψηφίσει στην συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής για το ελληνικό πρόγραμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του 2013 Πέερ Στάινμπρουκ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην Bild.

Ο κ. Στάινμπρουκ απορρίπτει το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα και, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα δικαιολογήσει την θέση του κατά την σύσκεψη της Κ.Ο. του κόμματος αργότερα απόψε.

Περαιτέρω βοήθεια δισεκατομμυρίων δεν αλλάζει κάτι στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δηλώνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και τονίζει ότι δεν μπορεί να αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας υπό τους όρους λιτότητας.

Θεωρεί δε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ως καλύτερη επιλογή.

Ο επικεφαλής πάντως της Κ.Ο. του SPD Τόμας Όπερμαν κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα: «Τώρα που ελήφθη η απόφαση ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες να βγουν από την συνεχή κρίση, περιμένω από όλα τα μέλη της κυβέρνησης ότι θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο κ. Όπερμαν και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here