Σταθάκης: «Δημοσιονομικό μαξιλάρι μέχρι το 2018»

0
9

 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Τα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup», τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε ότι φέτος θα υπάρξει υπεραπόδοση της οικονομίας και εκ νέου υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

Είπε ότι πλέον έχει επιτευχθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, κάνει λόγο για ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, εξήγγειλε Αναπτυξιακό Ταμείο και νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επανέλαβε ότι, όσον αφορά στην πρώτη κατοικία, προστατεύεται η συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών, εκτιμά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διενέργεια εκλογών μέχρι το φθινόπωρο του 2019 και διατυπώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να συμβάλλει στην κυβερνητική πολιτική όσο τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός.

Ερωτώμενος σχετικά με τον δημοσιονομικό «κόφτη», ο κ. Σταθάκης αφού τονίζει τα περί υπεραπόδοσης της οικονομίας, αναφέρει και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Θα δημιουργήσουμε έτσι μέχρι το 2018 ένα σημαντικό δημοσιονομικό μαξιλάρι, που θα διευκολύνει στην επίτευξη του τότε στόχου». Σπεύδει να διευκρινίσει ωστόσο πως «όσο η χώρα και η οικονομία της βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι δημοσιονομικές επιδόσεις επαναξιολογούνται σε τακτική βάση. Άρα ο νέος μηχανισμός δεν είναι παρά η θεσμοθέτηση μιας λειτουργίας που επί της ουσίας ήδη επιτελείται».
Ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι τις επόμενες εβδομάδες «η χώρα θα διαθέτει νέο Αναπτυξιακό Νόμο απαλλαγμένο από τις αστοχίες του παρελθόντος» παρέχοντας «ισχυρά κίνητρα σε επενδύσεις σε τομείς […] όπου η χώρα έχει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here