Σταθάκης: Ένα κόμμα της δραχμής θα είναι αποτυχημένο και περιθωριακό

0
4
Discussion and voting at the parliamentary plenum about the negotiation and agreement with the European Stability Mechanism (ESM), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on July 15, 2015. / Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ΑΘήνα, Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2015.

Τριακονταετούς διάρκειας θα είναι το νέο δάνειο της Ελλάδας από τον ESM αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των συντακτών».

Όπως αναφέρει, με την συμφωνία επέρχεται μια μίνι αναδιάρθρωση χρέους καθώς θα εξαγοραστούν έτσι προηγούμενα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ο Υπουργός Οικονομίας, ο οποίος διαπραγματεύεται μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το νέο πρόγραμμα με τους επικεφαλής της Τρόικας, υπογραμμίζει ότι η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά βιώσιμη οικονομικά.

Αναφορικά με τα Capital control λέει ότι θα διαρκέσουν μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως το τραπεζικό σύστημα και αφού έχει ψηφιστεί η νέα συμφωνία.

Ο κύριος Σταθάκης θεωρεί αναπόδραστη εξέλιξη τις εκλογές αν χαθεί η πλειοψηφία στην Βουλή και αφήνει «αιχμές» για τους διαφωνούντες του Σύριζα σημειώνοντας ότι » ένα κόμμα της δραχμής θα είναι αποτυχημένο και περιθωριακό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here