Σταθάκης: Η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού έχει απορριφθεί

0
10
Discussion and voting at the parliamentary plenum about the negotiation and agreement with the European Stability Mechanism (ESM), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on July 15, 2015. / Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ΑΘήνα, Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2015.

Την πεποίθηση ότι μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιθώρια να επουλώσει πολλές από τις κοινωνικές αδικίες που πηγάζουν από τη συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος και τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Kάτι τέτοιο είναι εφικτό, εφόσον υπάρξει μια ομαλή υλοποίησή της, ώστε η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε θέση να αφήσει το στίγμα της, υποστηρίζει ο ίδιος.

«Η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού έχει απορριφθεί κατηγορηματικά ως προγραμματικά ασύμβατη και πολιτικά μη βιώσιμη» ξεκαθαρίζει στη συνέχεια.

Ακόμη προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων με την εκ νέου ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών ενάντια στα ολιγοπώλια, όπως η προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες και η θέσπιση νέου ενοποιημένου νομικού πλαισίου για τις δημόσιες προμήθειες, τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι από το νέο πλαίσιο του ΕΣΠΑ αναμένεται να διατεθούν περί τα 5 δισεκ. ευρώ για τις ΜμΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here