Σταθάκης: Ύφεση 1,5% έως 2% για φέτος

0
6
Discussion and voting at the parliamentary plenum about the negotiation and agreement with the European Stability Mechanism (ESM), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on July 15, 2015. / Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ΑΘήνα, Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2015.

Η ύφεση φέτος θα κλείσει στο 1,5 – 2% και το 2016 θα έχουμε θετικό πρόσημο, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και να πάμε καλά στην αξιολόγηση» είπε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης:

«Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να πάει καλά για πάρα πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ανοίγεται συζήτηση για το χρέος, άρα έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο να προχωρήσει σωστά η αξιολόγηση και δεύτερον, διότι εκτιμώ ότι, εάν παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία της αξιολόγησης, καθυστερούμε πράγματα, τα οποία είναι πέρα από το χρέος. Είναι το θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που είναι απόλυτα κρίσιμο, μέχρι 31/12. Οπότε είναι ισχυρό το μήνυμά μας. Τεράστια τα οφέλη. Πρέπει να προχωρήσει και να πάμε καλά στη πρώτη αξιολόγηση».

Αναφορικά με την παρουσία της Task Force, εκτίμησε ότι μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, διότι είναι ένα πεδίο διαλόγου, το οποίο δεν αφορά το μνημόνιο, αφορά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συναποφασίζονται με τη κυβέρνηση, μελετώνται και διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συμβουλευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here