Σταθάκης: Κομβικό σημείο το κλείσιμο της αξιολόγησης (BINTEO)

0
9

 

Παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων των Χανίων ξεκίνησε το πρωί, η παρουσίαση της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια), που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις επενδύσεις, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ο υπουργός Οικονομίας, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την οικονομική σταθερότητα, παραδεχόμενος ότι το κλείσιμο αυτό έγινε με υφεσιακά μέτρα τα οποία όμως όπως τόνισε είναι και τα τελευταία στον δρόμο προς την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.


ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Νομίζω ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης το έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους. Είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, διότι κλείνει τα τρία μεγάλα θέματα που είναι ουσιαστικά η συμφωνία με τους εταίρους: Το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, το θέμα της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα και το θέμα μιας ενότητας διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν ενταχθεί στην πρώτη αξιολόγηση. Άρα, η πρώτη αυτή ενότητα έκλεισε, αυτό δημιουργεί προφανώς μεγάλη οικονομική σταθερότητα.

Επιπρόσθετα, επιτυχία ήταν ότι μαζί με την πρώτη αξιολόγηση έγινε μια ισχυρή τοποθέτηση πάνω στο θέμα του χρέους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, προσδοκούμε όλοι τη μεταστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο ανάκαμψης, εμείς το έχουμε προσδιορίσει ότι θέλουμε μια έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης και γι’ αυτό μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here