Σταθάκης: Με τους δανειστές μας χωρίζουν ο ΦΠΑ και οι συντάξεις

0
7
Óôéãìßïôõðï áðü ôçí ôåëåôÞ ðáñáëáâÞò ðáñÜäïóçò óôï õðïõñãåßï ÁíÜðôõîçò ôçí ÔåôÜñôç 28 Éáíïõáñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Bloomberg TV, δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτό που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι τα «αγκάθια» του ΦΠΑ και των συντάξεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, τόνισε πως δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις εξωτερικές της υποχρεώσεις, τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της όσο αυτό είναι εκ των πραγμάτων εφικτό.

«Είμαστε προσηλωμένοι στην αποπληρωμή των δανείων για όσο μπορούμε» είπε ο κ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας πως η χώρα πληρώνει τις δόσεις της για πάνω από έναν χρόνο χωρίς να έχει λάβει τις αντίστοιχες πληρωμές από τους πιστωτές.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν την όποια απόφαση της κυβέρνησης, ενώ εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές δεν θα έδιναν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here