Σταθάκης: Νομίζω θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα

ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ  Õð. Ïéêïíïìßáò, ÁíÜðôõîçò êáé Ôïõñéóìïý, Ãéþñãïõ ÓôáèÜêç êáé ôïõ Õö. Äçìüóéùí Åðåíäýóåùí êáé ÅÓÐÁ, ÁëÝîç ×áñßôóç, ÄåõôÝñá 12 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης , ερωτηθείς για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα».

Ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

«Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς – λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή – θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code