Σταθάκης: Νομίζω θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα

0
7
ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ Õð. Ïéêïíïìßáò, ÁíÜðôõîçò êáé Ôïõñéóìïý, Ãéþñãïõ ÓôáèÜêç êáé ôïõ Õö. Äçìüóéùí Åðåíäýóåùí êáé ÅÓÐÁ, ÁëÝîç ×áñßôóç, ÄåõôÝñá 12 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης , ερωτηθείς για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα».

Ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

«Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς – λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή – θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here