Σταθάκης: Φαντασιακή η εκδοχή της ΝΔ για το «Plan Β»

0
5

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το «κόμμα της δραχμής» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.
Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει δημιουργήσει μια «φαντασιακή εκδοχή για το “Plan Β”».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, είναι εμφανές ότι η ΝΔ έχει το σύνδρομο της αναδρομής του παρελθόντος. Παράγει μια φαντασιακή έκδοση τoυ “Plan Β” από τα περασμένο καλοκαίρι. Απέτυχε όμως, και ένα χρόνο μετά τις εκλογές και το δημοψήφισμα αυτό φαντάζει παρελθοντολογικό», απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε λόγο για «αναξιόπιστη κυβέρνηση που χρέωσε τη χώρα με 100 δις και την οδηγεί σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο».

«Επικαλείται η ΝΔ μια παράγραφο, μια φράση ενός κείμενου βιβλίου, υποστηρίζει ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής ότι θέλουμε έξοδο από τα ευρώ. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε. Και ρωτώ; Μπορεί να υπάρχει “Plan Β”, και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο να μην έχει ιδέα; Σε ποιο φαντασιακό γραφείο εξυφαινόταν εν αγνοία του κάτι, που όλοι να αγνοούν;» κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here