Σταθάκης και θεσμοί τα βρήκαν για τα φαρμακεία – Αύριο τα «κόκκινα δάνεια»

 

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων – όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο – ενώ σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

Στο μεταξύ στις 11 το πρωί της Πέμπτης, θα συναντηθεί εκ νέου ο Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών και αυτή τη φορά θέμα συζήτησης θα αποτελέσει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*