Σταθάκης: Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία μέχρι 140.00 ευρώ

0
12

 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι οι ρυθμίσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές παρέχουν προστασία σε όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ύψους έως 140.000 ευρώ από πώληση σε funds μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2018. Οι ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να  ψηφιστούν την Κυριακή από τη Βουλή. Μάλιστα ο υπουργός διευκρίνισε ότι η υποθήκη για πρώτη κατοικία θα αποτελέσει και το όριο προστασίας όλων των άλλων πράσινων ή κόκκινων δανείων, επιχειρηματικών ή καταναλωτικών.

«Θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ χωρίς κανένα άλλο κριτήριο» είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με αυτό το ποσό η προστασία καλύπτει το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

«Η κυβέρνηση αυτό που έχει δεσμευτεί το πέτυχε: την προστασία πρώτης κατοικίας» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η αναστολή της πώλησης στεγαστικών δανείων σε funds διασφαλίζει ότι «κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα βρεθεί σε κατάσταση εκποίησης». Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε επίσης ότι το όριο προστασίας των 140.000 ευρώ θα συνδεθεί και με τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά ή άλλα δάνεια.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι θα εξαιρεθούν της δυνατότητας πώλησης όλα τα «πράσινα ή κόκκινα δάνεια» που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντίστοιχου ύψους. Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα ικανοποιημένος για το επίπεδο της προστασίας που παρέχεται μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018 και υπενθύμισε ότι οι δανειστές ζητούσαν πλήρη απελευθέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here