Σταύρος Θεοδωράκης: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση – 500 εκατ. για εξοπλιστικά

0
7

«Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρείες όπλων όχι» επισημαίνει «το Ποτάμι» σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σχετικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία είναι παροπλισμένα από το 2009.

«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι “στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα”» επισημαίνεται από το Ποτάμι.

Τέλος, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί και την προηγούμενη κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις επισημαίοντας ότι «σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here