Στάχτη 950.000 στρέμματα στην Πορτογαλία

0
2

 

Περισσότερα από 950.000 στρέμματα κατακάηκαν στην ηπειρωτική χώρα από τις πυρκαγιές που μαίνονταν στην Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου.

Από αυτά τα περίπου 350.000 στρέμματα ήταν δάση με τα υπόλοιπα να αντιστοιχούν σε θαμνώδεις εκτάσεις, ανακοίνωσε ο πορτογαλικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τα δάση.

Στη βόρεια Πορτογαλία μόνο κατακάηκαν σχεδόν 700.000 στρέμματα, από τα οποία τα 410.000 στην περιοχή Αβέιρο, μακράν την πιο καταστροφική, ανέφερε σε έκθεσή του το πορτογαλικό Ινστιτούτο Διατήρησης της Φύσης και των Δασών (ICNF).

Στη Μαδέρα, όπου από τις φωτιές έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, 54.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, σύμφωνα με μια εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), ενώ περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένα ξενοδοχείο έγινε σταχτη. Περίπου 300 κατοικίες υπέστησαν διάφορων βαθμών ζημιές.

Οι πυρκαγιές δεν προκάλεσαν κανέναν θάνατο στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο πολλά σπίτια κάηκαν ενώ μερικά χωριά και τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο χρειάστηκε να εκκενωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here