ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

0
7

Αντισυνταγματικές κρίνονται οριστικά οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσιοποίησε την απόφαση που αφορά το σύνολο των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, για όλο το φάσμα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είναι αμετάκλητη και δεν μεταβάλλεται με κάποιο ένδικο μέσο προβλέπει ότι όλες οι περικοπές που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά το 2012, είναι αντισυνταγματικές και δεν πρέπει να ισχύουν στο εξής.

Από τις 9 Ιουνίου, δηλαδή από τη δημοσίευση της απόφασης, όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και οι όποιες περικοπές σε αυτές δεν θα ισχύουν στο μέλλον.

Παρόλα αυτά, το ανώτατο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί και να ελεγχθεί το δυσβάστακτο δημοσιονομικό κόστος που παράγεται από την απόφασή του, όρισε πως θα πρέπει η αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις, να μην έχει αναδρομική ισχύ.

Να σημειωθεί όμως, ότι οι μόνοι που δικαιούνται αναδρομικών, είναι εκείνοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, οι οποίοι είναι ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των δικαιούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here