ΣτΕ: Νόμιμες οι απομακρύνσεις διοικητών νοσοκομείων – Δεν απεδείχθη ότι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα

0
8

 

Το Γ΄τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ενός διοικητή και δύο αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της Αθήνας με τις οποίες ζητούσαν την αναστολή των υπουργικών αποφάσεων (υπουργείο Υγείας) με τις όποίες έληξε πρόωρα η τριετής θητείας τους στα νοσοκομεία που υπηρετούσαν.

Μεταξύ άλλων στις προσφυγές τους τα νοσοκομειακά στελέχη υποστήριζαν ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση  μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία και αντιμετωπίζουν ζητήματα  άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους. Παράλληλα, επικαλούνται ότι από την αιφνίδια παύση των καθηκόντων τους ως διοικητών νοσοκομείων, προκλήθηκε βαρύτατο πλήγμα στην φήμη τους.

Συγκεκριμένα, στην Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός (είναι διασυνδεδεμένο με Οφθαλμιατρείο Αθηνών και Πολυκλινική) Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (είναι διασυνδεδεμένο με Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ)  Αριστείδης Ζούμπος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Τζάνειο Πειραιά Γεώργιος Γρηγοριάδης.

Το ΣτΕ με τις υπ΄  αριθμ. 45 – 47/2016  αποφάσεις τους αναφέρει  ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημα τους και την συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τους που επικαλούνται, με αποτέλεσμα να απορριφθούν καθώς κρίθηκε ότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι «προδήλως βάσιμοι».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here